Joris Swinkels - 3 oktober 2023

Van talent naar vervulling.

Onderstaande teaching benadrukt het belang van het ontdekken en omarmen van je talenten als een bron van vervulling in het leven. Talenten zijn breed en uniek voor iedereen, variërend van eenvoudige dagelijkse activiteiten tot creatieve expressie. Het gaat erom ruimte te geven aan deze talenten en te accepteren wat het leven biedt in het huidige moment. Ware vervulling komt voort uit het onvoorwaardelijk ervaren van het leven zoals het is, zonder te streven naar iets anders. Het overgeven aan het huidige moment opent de deur naar het vinden van levensdoelen en verbinding met het leven zelf.

Een volgende onderwerp wat ik wil bespreken is dat je talenten het potentieel hebben om je leven te vervullen. En de zin, het fundament is zo bewust neergezet omdat we talenten en levensvervulling graag aan elkaar willen verbinden. Omdat we talenten graag willen laten woekeren, naar buiten willen laten komen, uit willen nodigen. Het hebben van talent is een heel breed woord, talent betekent dat er iets is wat je gewoon heel graag doet, waar je in op kan gaan, waarin je, ja, wat je een soort van makkelijk afgaat, waar je energie van krijgt, En dat kan heel breed zijn en hoeft helemaal niet groot te zijn. Dus het combineren van een eigeel met asperge in je dinertje voor jezelf, met een beetje peper, dat kan een talent zijn om bepaalde smaakcombinaties te kunnen maken of te proeven. Neer te zetten. Dus een talent hoeft niet per se dat gitaarspelen is op een podium voor duizend of honderdduizend mensen.

Talent is heel erg breed en iedereen heeft talenten. Iedereen heeft dingetjes waar dat zijn energie automatisch naartoe gaat, waar je in op kan gaan, waar je blij van wordt. Niet iedereen is vrij in de talenten, omdat we niet alle talenten herkennen en erkennen als talenten. Dus sommige mensen bijvoorbeeld hebben het talent om rust te brengen, maar wat misschien in een ander kader lui of geen actie of niks doen of een label krijgt wat helemaal niet erkent dat het een talent is om rust te brengen of om mensen thuis te laten voelen. Dus we kijken mogelijk vaak door een bril die talenten niet altijd waardeert voor wat het is. Maar iedereen heeft dus talenten. Ik gebruik daar ook het zevenkompas. Voor de zeven lagen van het zevenkompas, de zeven lichamen. Want op al die zeven lagen kun je voelen waar je energie vanzelf naartoe gaat. Het levenspad wat je bewandelt, de geestelijke energie en waar je inspiratie naartoe gaat.

Iedereen heeft andere inspiraties. Vocale talenten, waar je woorden graag naartoe willen, waar je graag over praat, waar je anderen mee kan inspireren. Je creatietalenten, wat je allemaal creëert. En het kan zijn iets tastbaars, maar dat hoeft niet per se tastbaar te zijn. Het kan ook zijn dat je een bepaalde voorbeeldfunctie hebt, of gewoon door wie je bent, iets aan het creëren bent, een weg, een levensweg bewandeld op een bepaalde manier wat de weg vrij maakt weer voor iemand anders. Het kan zijn dat je een supportrol hebt, een functie hebt, die enorm je talent voor supportive energy en liefde naar buiten laat komen. Zo zijn er heel veel lagen waar talent zich op kan uiten. Waar je kan ervaren welke talenten je hebt. En het ruimte geven aan die talenten, dat is in ieder geval iets waardoor ons ego kan ontspannen. Waardoor dat we in een bepaalde flow komen, waardoor er helderheid komt over wat we met ons leven aan het doen zijn en waar heldere momenten door ontstaan.

Dat stukje geeft vervulling. Het geeft vervulling om ruimte te hebben in je leven om de vorm die je hebt meegekregen En hier onderscheid ik ook weer het maskuline en het feminine. Dit is zeg maar de maskuline vorm, het tijdelijke. De competenties, de eigenschappen, de talenten, de energieën die je hebt meegekregen in dit leven. En die weer ophouden als je lichaam ophoudt te bestaan. En die talenten om daar in ruimte en tijd ruimte aan te geven. Geeft voldoening, is de bedoeling. We hebben geen talenten gekregen, we hebben geen ja, we hebben niet de mogelijkheid tot het genieten van dingen gekregen om daar geen gebruik van te maken. We hebben niet alle smaken van het eten in deze wereld gekregen om vervolgens alleen maar één of twee smaken altijd te proeven. Dus dit zijn de unieke eigenschappen van de bloem die je bent of van het soort bloem wat je bent.

Je leven zo inrichten dat daar ruimte voor is geeft voldoening, geeft ontspanning, geeft richting, is liefde, voegt liefde toe aan anderen, direct of indirect. Dus dat is waarom dat we talent, in de zin je talenten hebben het potentieel je leven te vervullen, waarom we die twee aan elkaar gekoppeld hebben. En als we op een iets andere manier gaan kijken of als we in de richting van het feminine kant gaan van talent en potentieel, dan heeft eigenlijk welk talent je hebt niet zozeer er iets mee te maken of jij een vervuld leven hebt. Want een vervuld leven is niet afhankelijk van wat je doet. Dus talenten ruimte geven aan talenten geeft vervulling, dat is waar. Maar een vervuld leven behoeft niet dat jij je talenten ruimte geeft. Een vervuld leven wil zeggen dat er vervulling is, in het Engels is het fulfillment, fullyfillment, dat je een gevuld, niet met dingen, niet gevuld maar een vervuld leven hebt.

En een vervuld leven, dat is de distinctie die de polariteit is of de andere kant van het spectrum is van een niet vervuld of een leeg leven. En dan leeg in de negatieve zin van het woord. Een leeg leven dat ontstaat wanneer wij afstand hebben tot het leven. Wanneer we gesepareerd zijn, wanneer we in ieder geval in onze ervaring gesepareerd zijn van leven. En vervulling is wanneer we één zijn met leven, wanneer er geen separatie is tussen het leven en onze ervaring. En als je naar dat spectrum gaat kijken en het onderscheid gaat zien tussen een zijn met het leven, dat de plek is waar vervulling plaatsvindt, vervuld leven, en gesepareerd zijn van het leven, dan is die separatie eigenlijk alleen maar mogelijk als wij in onze ervaring in weerstand gaan of in een perspectief stappen dat anders is dan wat er in het hier en nu plaatsvindt.

Dus het moment dat wij vinden dat er iets anders moet zijn dan wat er nu is, dat we niet het juiste ervaren op dit moment, dat we er nog niet zijn, Dat we iets anders zouden willen ervaren. Dat de wereld er anders uit zou moeten zien. Dat ik er anders uit zou moeten zien. Dat ik andere dingen zou moeten kunnen. Dat ik nog niet genoeg ben. Nog niet voldoende ben. Dat ik er nog niet ben. Allemaal die perspectieven dat wat er nu gebeurt niet het juiste is. Dat dit niet had mogen gebeuren. Of dat ik het niet goed doe. Dat ik het beter had kunnen doen. Al die perspectieven, al die meningen, visies, perspectieven geven de ervaring van niet vervuld zijn en dat de vervulling pas gaat komen op het moment dat we dat verbeteren. Maar dat is niet zo. De ervaring van vervulling die ontstaat wanneer we zakken in het weten dat er in dit moment niet iets anders kan zijn dan dat wat er is.

En daarin is de vraag, niet heb ik gelijk dat het anders moet zijn, maar wat is waar? Is het waar dat het anders zou moeten zijn? Het moment dat ik me gelijk ga halen over dat het anders zou moeten zijn, zit ik in een perspectief, zit ik in een separatie, ervaar ik geen vervulling. Als ik ga kijken naar wat is waar, dan is de enige en diepste waarheid die er is, dat elk moment een goddelijk moment is, wat eigenlijk niet anders, nu niet eigenlijk, wat niet anders kan zijn dan dat het is. Dat mijn bewustzijn wat waar het leven doorheen gaat in het hier en nu, dat in elke moment, in elke ervaring exact is zoals het moet zijn. Dat elke fijne ervaring, elke niet fijne ervaring, elke frustratie, alles wat daarin zit, dat het exact is wat het nu moet zijn en dat het ook niet anders kan zijn.

En in het moment dat ik in die helderheid stap, in die waarheid stap, dan word ik, dan ontspan ik, dan ontspant mijn zijn in het hier en nu en merged wordt één met het leven zelf. Het leven zelf is er. Mijn bewustzijn is er. En die twee, die zijn op dat moment volledig met elkaar, entangled, merged, die woorden één. En het is alleen onze ego-identiteit die daarin plaatsvindt, tussen die twee, tussen bewustzijn en het leven, die in het perspectief kan gaan dat het anders zou moeten zijn. En in dat perspectief Daar verliezen we de vervulling, daar verliezen we het contact met het leven. Daarin komt de leegte en de ontevredenheid en het niet vervuld leven. En daarin gaan we op zoek naar vervulling, gaan we op zoek naar life purpose. Maar in die egospanning, in dat enorm beperkte, door de mind gecreëerde filmpje waar we dan in zitten, Daar kunnen we de life purpose nooit vinden.

De life purpose is daar niet, die is niet in gedachteland, in la land. Life purpose, the purpose of life is living, niet het van mening zijn dat je iets anders moet doen dan wat er nu zich aandient in het hier en nu. Life purpose is living. The purpose of life is living. And the purpose of consciousness, het doel van bewustzijn is bewustzijn. Het ervaren, het onvoorwaardelijk ervaren, het onvoorwaardelijk bewustzijn van het life that is living. It is as simple as that. En het moment dat we ons daar aan over kunnen geven, ons ego zich daar aan over kan geven, daarin kan ontspannen, Zelfs het niet ontspannen is oké en merged met het leven. Maar het daarin kunnen ontspannen, dat richt onze aandacht, onze attention in de richting van onze intention waar we naartoe aan het gaan zijn. En het overgeven aan dit moment is dus ook waardoor de life purpose zichtbaar kan worden, waardoor dat je energetisch met de flow van het leven, die gewoon door jouw bewustzijn heen komt, waarmee je over kan geven aan het leven.

En ook al is je perspectief dat het leven er op een bepaalde manier moet uitzien, dat je toekomst er op een bepaalde manier moet uitzien, dat jij er op een bepaalde manier moet uitzien, dat je relatie of je ouderschap er op een bepaalde manier moet uitzien, Het moment dat je overgeeft aan het leven, aan dat wat er is, aan dat wat je doet, aan het hier en nu, dat is waar life purpose kan emergen, waarin het vanuit de submerging in de emerging komt, waar het naar buiten mag komen. En daarmee staat talent dan eigenlijk ook weer helemaal los van vervulling. Omdat dus voor een vervuld leven je niet per se je talenten hoeft te ontwikkelen.

#talenten #levensvervulling #energie #smaakcombinaties #inspiratie #vervuldleven

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.