Joris Swinkels - 27 oktober 2023

“Zeg, Joris en Sacha… hoe is het nu?”

Het is alweer een maand geleden dat we het ongemakkelijke nieuws met je deelden over het faillissement van Soulce B.V. en daarmee het stilleggen van de Conscious Academy en haar neven activiteiten.

Waardering.

De vele mails, appjes en andere berichten die we hierop mochten ontvangen zijn hartverwarmend en brengen ook ons terug bij de waardering van de vele bijzondere momenten die we afgelopen jaren hebben mogen faciliteren.

Deze mail ter afsluiting van ook dat proces en ter opening van het nieuwe… (lees hierover beneden meer…)

Uitdagingen en verlangens.

Duizenden mensen hebben de afgelopen 15 jaar via Soulce een nieuwe weg gevonden in de wildernis van uitdagingen en verlangens. Zoveel bewustzijn is ontvouwd, zoveel mensen hebben mogen ‘thuiskomen’ op prachtige magische plekken, bij elkaar en vooral bij zichzelf.

Zoveel mensen hebben elkaar gevonden op die plekken en in die samenkomsten. Vrienden, zielsverwanten, echtgenoten en creatieve en zakelijke creaties kwamen op elkaars pad. Er kwam nieuw levenslicht voor de baby’s die spontaan ontstonden ;-), de bedrijven die uit de grond werden gestampt en de soms gigantische levens veranderende knopen die werden doorgehakt en tot immigraties en droomverwezenlijking leidden…

Het team van 100.

Hoe dan ook… nog meer dan we al deden zijn we ons bewust geworden van de magie die we met zijn allen de afgelopen jaren hebben mogen creëren. Vanuit Soulce met Creative Consciousness en vanuit de Conscious Academy met de Mariakapel en alle prachtige live en online events… We deden dat met overgave en met misschien wel 100 mensen die zich op hun eigen manier gegeven hebben, al dan niet in loondienst of als meewerkend student, met hart en ziel hebben meegebouwd aan een fundament, een broedplaats, een bubbel van bewustzijn waarin zaadjes mochten landen en groeien.

We voelen ons dankbaar voor die verbindingen en samenkomsten, voor al die uren werk door jou en al die anderen aan een veilige en inspirerende omgeving voor elkaar.


Aan al die mee-werkers van wat nu neergelegd lijkt, maar wat ons betreft nu al en anders op een later moment met terugwerkende kracht, een waanzinnige opening is van de verdere toekomst: We hebben met zijn allen onderzocht en nieuwe routes verkend. Van en met elkaar geleerd en soms met en soms zonder zichtbaar succes ons alles gegeven. We hebben ruzie gemaakt en elkaar getroost in moeilijke momenten. Gigantische kansen voor elkaar gecreëerd en elkaar soms niet begrepen. We hebben toegegeven, meegebogen en soms onwrikbaar een poot stijf gehouden, maar wat hebben we ook gelachen en gezien hoe ondraaglijk licht het leven soms is. We hebben elkaar gekwetst en opgehemeld, door het slijk gehaald en weer sterk geïnspireerd.

We waren samen een grote Phoenix en zo zal vanuit de huidige as ieder weer zijn verdere weg vinden.  

En nu?

Het leven gaat verder en zet ons, Joris en Sacha, in ieder geval weer aan het begin van een volgend hoofdstuk.

Joris

Joris zal nog een tijd aandacht geven aan het afronden en opruimen van alles wat er bij een faillissement komt kijken. Een confronterende donkerte en complexiteit die tegelijkertijd bewustzijn, kracht en helderheid naar nieuwe levels brengt. Het eerste goud hieruit heeft zich alweer mogen vertalen in de lopende business en team mentoring trajecten.

En nu de deur energetische weer openstaat komen de eerste aanvragen om zijn energie aan te haken bij nieuwe projecten alweer binnen. Zonder al te veel hierop vooruit te lopen zullen daar Joris kennende weer bijzondere creaties uit voort gaan komen. 

Sacha

Sacha zal haar focus leggen op coachen, trainen, support en inspiratie met… rapapapa.. als hoofdthema SCHADUWWERK! Haar nieuwe website voor schaduw-coaching en retreats zal de komende weken live gaan. Daarnaast is ze bezig met een prachtig nieuw internationaal project speciaal voor vrouwen en schaduwwerk, waar ook jij je vruchten van kunt plukken!! Daarover zal ze een aparte mail sturen naar de mensen in de database met daarin een uitnodiging voor haar nieuwsbrief en online programma.

Het leven wordt vooruit geleefd en achteruit begrepen en dit is het voor nu.

Heel veel liefs

Joris & Sacha

“Like the legend of the phoenix,

All ends with beginnings

What keeps the planet spinning
The force from the beginning,

We’ve come too far to give up who we are

So let’s raise the bar and our cups to the stars”

Daft Punk – Get Lucky

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.