Joris Swinkels - 9 maart 2020

Waarom persoonlijke ontwikkeling?

Eigenlijk draait het om twee dingen…

– Jezelf beter leren kennen, omdat je zelf de basis bent van alles in je leven, je levensgeluk, je relaties en de wereld om je heen.

– De beste match vinden tussen jezelf en de wereld, wat heb je bij te dragen, wat is jouw rol?

Het maakt niet uit of je dit nu doet omdat je je gelukkig wilt voelen, je talenten wilt ontwikkelen en ruimte wilt geven aan vervulling… Of gewoon omdat je eigen ontwikkeling en contributie ook bepaalt welke financiële vergoedingen er gegeven worden voor je impact.

Persoonlijke ontwikkeling is heel simpel en bestaat uit twee leerlijnen:

1. Aan het stuur komen van de persoon die je denkt dat je bent:

– Gewaarzijn brengen in gebieden waar we niet gewaar van zijn. (we hebben geen invloed op wat we niet zien)

– Je onderbewustzijn leren aansturen. (middels stellingen en vraagstellingen die je onderbewustzijn sturen naar zelfvertrouwen, een positief zelfbeeld, krachtige communicatie, geluk en zingeving)

– Leren loslaten, vergeven of verwerken van opgeslagen negatieve emoties. 

– Zonder oordeel leren overgeven aan de gebeurtenissen in het ’nu’.

– Zin – geven aan alle gebeurtenissen binnen het kader van je levensmissie.

2. Loslaten van ‘de persoon die je denkt dat je bent’ en hereniging met jezelf als het ‘gewaarzijn’ waarbinnen ‘de persoon die je denkt dat je bent’ vorm krijgt.

Over het algemeen vind je lijn 1 meer in westerse benaderingen van persoonlijke ontwikkeling en lijn 2 meer in oosterse, en vaak bevatten scholen beide.

Beide lijnen komen ook samen in de initiatieven die ik het laatste decennia ben gestart:

Creative Consciousness: https://creativeconsciousness.nl/waar het allemaal mee begon, 4 daagse trainingen met de impact beyond een 3 maanden sabbatical;  

Conscious Cowboys: https://consciouscowboys.com/omdat in het bedrijfsleven Persoonlijke Ontwikkeling belangrijker zou moeten zijn dan weekend;  

Soulcamp: https://soulcamp.nl/ omdat online persoonlijke ontwikkeling toegankelijk moet worden voor iedereen.

En komend in 2020 gaan we het masterplan voor persoonlijke ontwikkeling vorm geven binnen ‘Conscious University’.

Allemaal initiatieven om mensen zichzelf te laten ontdekken, hun wonden te laten helen en om vanuit liefde en kracht samen het leven te bouwen waar ze s’ochtends graag voor opstaan..

Met HarteGroet,

Joris

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.