Joris Swinkels - 4 maart 2020

TANTRA MASSAGE

Onlangs heb ik een tantra massage ontvangen van Jacobijn Erdtsieck… damn…het zou een verplichting moeten zijn voor iedereen die zichzelf lief heeft…

Sensexuele energie is voor mij een combinatie van ’Sacredness’ – ‘Liefde’ en ‘Kracht’…


‘Sacredness’

Je sensexuele energie voelt beter dan wie dan ook wat juist is voor jezelf, voor anderen, het is zo’n belangrijke sturingsenergie. In haar pure vorm is het ‘heilige’ energie, die als enige energie in het universum de kracht heeft om leven te verwekken. Het is de energie die wil spelen, verbindingen wil aangaan en voelt of intenties juist zijn of niet. Het is de energie die ons hoofd helemaal gek kan maken en ons tot de meest irrationele zaken in staat stelt als we geen uitingsvorm hebben voor deze energie. Als ze niet vrij is, wordt het seksuele of lust energie, welke vaak frustratie, verslaving, teleurstelling en resignation (verslagenheid, opgegevenheid) veroorzaakt. En met dit ‘opgeven’ geef je een belangrijk deel van wie je bent op…En waar dat toe kan leiden hoef ik je niet uit te leggen denk ik…(ik ben van dit fenomeen overigens het grootste deel van mijn leven ook slachtoffer geweest…) Herstel de ‘Sacredness’ van je sexualiteit…


‘Liefde’

Je sensexuele energie is een onuitputtelijke bron van liefdesenergie. Ze staat los van de sexuele daad maar is er uiteraard wel mee verbonden. Mensen die vrij zijn in deze energie en haar rijkelijk kunnen laten stromen, trekken andere mensen aan zoals honing bijen. Het in de nabijheid zijn van deze energie, geeft bliss gevoelens, jeugdigheid, vitaliteit en liefde. Op retreats waar gewerkt wordt met deze energie zie je mensen jonger, vitaler en gelukkiger worden met de dag. Dat zie je ook na een tantra massage sessie. Aanraking door iemand met hoge sensexuele energie is zo liefdevol en energiek. Het geeft leven. Het is ook de energie die een moeder in onvoorwaardelijk overgave aan het leven laat gaan voor haar kind. Hierin zit geen seksuele component, maar de kracht tot volledige overgave huist hier. Pure liefde. Herstel je vrijheid om liefde te voelen en te geven.


‘Kracht’

Je sensexuele energie is kracht, pure kracht, het is de energie die je voelt als iemands ‘oerkracht’ naar boven komt. Soms in Conscious Living 1 mag ik ook aanschouwen hoe iemand deze energie aanboort. Dat is het moment waarom de stem verandert, je buik begint te tintelen, en de hele ruimte kippenvel krijgt.
Helaas is deze energie bij weinigen echt vrij. We hebben zoveel aangeleerde onderdrukkingspatronen op het gebied van sensualiteit en sexualiteit. We worden er niet in opgevoed, we leren er niets, echt niets over op school en de fixatie op de porno industrie maakt het zeker al niet beter. Als we vervolgens blind en onopgeleid er mee onze relaties in stappen en er ook nog niet goed en vrij over kunnen praten, tja dan is dat een opzet voor grote teleurstellingen.


Maar hoe bevrijd je deze energie dan?

  1. Door open te gaan staan voor de mogelijkheid dat je een groot gedeelte van je levensenergie, liefde en potentieel laat liggen door er niet vrij in te zijn. Dit start een proces van onderzoek, lees, leer, laat je voorlichten.
  2. Door het bespreekbaar te maken met je partner. Zonder enig foutmaken of afkeur van wat er al is. Gewoon het gesprek openen om deze energie samen te gaan onderzoeken. En als je geen partner hebt, zul je in stap 1 ook mogelijkheden vinden wat te doen als je alleen bent.
  3. Laat je begeleiden als je verder wilt of er zelf niet uit komt. Er zijn zo ongelooflijk veel verschillende richtingen van workshops tot jaaropleidingen of individuele begeleiding zoals ik vandaag had bij Jacobijn. Dat kan overigens ook prima samen met je partner in een partner sessie. 

Voor de meeste mensen zijn grote doorbraken te verwachten op dit gebied. Niet alleen gaat de focus af van de piekorgasmes omdat er wel 8 verschillende type orgasmes mogelijk kunnen worden, maar vooral brengt dat de focus van doelgerichtheid naar voelen. De sensualiteit maakt een lichaam zo open en gevoelig, je gaat je sensualiteit en sexualiteit in je hele lichaam beleven en op kunnen wekken, in plaats van alleen op die paar cm2.

Zelf ging er een wereld voor me open toen ik de Creative Consciousness Heart Retreat deed. Voor mij was dat het begin van het her-ontdekken van mezelf. Het bewustworden van een liefdesbatterij die iedereen bezit die soms bij verliefdheid boven de 80% vol is maar voor de meeste onder ons, structureel onder de 40%. Stel dat je weer ontdekt hoe het is als deze de 120% raakt…


Voor meer informatie over verschillende richtingen PM me of check:

https://www.creativeconsciousnessretreats.com/

https://templeoftantricarts.com/

https://www.thenewtantra.com/

https://somananda.org/

https://wildtantra.com/

Wil je meer informatie over Jacobijn Erdtsieck van Satya Kala Massage, check dan hier haar Facebookpagina: https://www.facebook.com/satyakalamassage/

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.