Joris Swinkels - 30 oktober 2023

Sterke Vrouw in Business Les 2

Oefeningen:

  1. Reflecteer op de inhoud van je bewustzijn: Overweeg om bewust te worden van de inhoud van je bewustzijn en hoe het je perceptie van de wereld beïnvloedt. Stel jezelf vragen zoals: Hoe zie ik de wereld? Wat zijn mijn overtuigingen? Wat is mijn innerlijke dialoog?
  2. Onderzoek je beslissingen: Onderzoek de beslissingen die je bewust en onbewust hebt genomen in je leven en hoe ze hebben bijgedragen aan je huidige perceptie van de wereld. Welke beslissingen hebben invloed gehad op hoe je de wereld ziet en ervaart?
  3. Bewustwording van taalgebruik: Word je bewust van de taal die je zowel intern als extern gebruikt. Let op je innerlijke dialogen en hoe je je wereld vormgeeft door middel van taal. Welke woorden en zinnen gebruik je vaak? In hoeverre beïnvloedt dit je perceptie van de wereld?
  4. Formuleer stellingen en vraagstellingen: Gebruik taal als een instrument om jezelf vooruit te brengen en je jezelf als inhoud van je bewustzijn te ontwikkelen. Formuleer stellingen en vraagstellingen die je kunnen helpen richting te geven aan je ontwikkeling. Experimenteer met verschillende stellingen en observeer hoe je energie en bewustzijn hierop reageren.
  5. Creëer een sterk fundament: Sta stil bij de fundamenten waarop je staat. Overweeg het innemen van een stelling, zoals “Ik ben fucking perfect”, om een sterk innerlijk fundament te creëren. Onderzoek hoe dit je groei, betekenis en manifestatie in het leven kan bevorderen.
  6. Kies dagelijks nieuwe stellingen: Overweeg om dagelijks of een nieuwe stelling te kiezen om te experimenteren en te onderzoeken hoe deze voor je werkt. Observeer hoe de gekozen stelling je beïnvloedt en of het bijdraagt aan je persoonlijke kracht.

Samenvatting:

In deze les wordt besproken dat om een sterke beweging voorwaarts te creëren, we een sterke plek nodig hebben om op te staan. Bewustzijn heeft geen eigen ordening of fundament, dus het is de bedoeling dat we de inhoud van ons bewustzijn vormgeven. Onze innerlijke ordening en hoe we de wereld zien en ervaren zijn gebaseerd op beslissingen die we bewust en onbewust hebben genomen. Deze beslissingen en vragen bestaan uit taal, zowel communicatieve taal als beeldtaal en gevoelstaal. Onze innerlijke wereld wordt gevormd door onze taal. Het is belangrijk om je bewust te worden van de taal die je gebruikt, zowel naar buiten toe als in je innerlijke dialogen, om te begrijpen hoe jij jouw wereld hebt opgebouwd. De conclusies die we trekken uit onze taal zijn niet absoluut waar; ze ontstaan vanuit bepaalde situaties en helpen ons te overleven en vooruitgang te boeken in het leven. Door stellingen en vraagstellingen te formuleren kunnen we richting geven aan onze ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is de stelling “I am fucking perfect”, wat kan bijdragen aan het creëren van een sterk fundament waarop we kunnen bouwen. We kunnen ook andere stellingen kiezen om te toetsen hoe deze voor ons werken in ons leven.

Wil je de volledige les ontvangen of meer van deze lessen doen klik hier.

Stellingen:

Sterke beweging voorwaarts creëren: sterke plek nodig om op te staan
Bewustzijn heeft geen eigen ordening, invulling of fundament
Bewustzijn is liefdevol, open, onvoorwaardelijk en betrouwbaar fundament
Inhoud van bewustzijn vormgeven voor creëren van leven en zingeving
Innerlijke ordening ontstaat uit bewuste en onbewuste beslissingen
Beslissingen bepalen hoe we de wereld zien en ervaren
Vragen geven vorm aan onze wereld
Taal is bouwblok van beslissingen en vragen
Taal bestaat uit communicatieve, beeld- en gevoelstaal
Innerlijke wereld gevormd door taal
Bewustzijn van onze taal onthult hoe we onze wereld hebben opgebouwd
Taal is persoonlijk perspectief en helpt ons overleven en groeien
Taal gebruiken om stellingen en vragen te formuleren voor persoonlijke ontwikkeling
Sta op sterk fundament door stelling in te nemen zoals “I am fucking perfect”
Elke dag nieuwe stelling kiezen om te toetsen
Creëren van sterk fundament is eerste stap naar krachtig persoon zijn

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.