"De 'Genius zone'
bereik je door
'ultieme harmonie'"

Joris Swinkels - 21 december 2019

SPIRIT – niveau

Het hoogste en alles overstijgende niveau van de 7 senses is het niveau – SPIRIT.SPIRIT is de mate waarin iemand  ‘zijn of haar pad’ aan het lopen is. Je pad leidt naar je ‘Genius zone’. Het is een ontdekkingstocht die vraagt om bewustzijn. Is dit mijn pad? En is wat ik hiér doe echt mijn pad? En is wat ik daar doe met die mensen echt mijn pad? Wat is mijn pad? 

Genius

In ieder mens huist een ‘Genius zone’. Dit is het gebied waar je ‘hard werken’ voorbij gaat. Met hard werken, slim zijn en geluk hebben, bereik je ten hoogste ‘excellence’.

De ‘Genius zone’ bereik je door in een ‘ultieme harmonie’ te komen met jezelf en alles om je heen.

Het hele universum en de natuur is in staat om dit niveau van harmonie te bereiken. Waarom jij niet? Bomen groeien, rivieren stromen, planeten draaien, en dat alles ‘effortless’. Op jouw ‘Genius’ level gaat alles ook ‘effortless’. Verderop in deze blog ga ik je introduceren in de twee paden die je weg zijn naar deze ‘zone’.

Maar

In een wereld waar we ons al op jonge leeftijd zijn gaan aanpassen aan de buitenwereld is het vaak lastig om bovenstaande vragen over ‘mijn pad lopen’ zuiver te beantwoorden. We zijn namelijk niet meer gewend om te ‘voelen’ of we iets doen dat op ons pad ligt. We zijn fysiek te moe en daarnaast veel te druk met overleven, pleasen, rebelleren, frustraties, emoties onderdrukken en relativeren om ons staande te houden in de wereld waar we denken in te leven. Al deze symptomen die ik beschrijf zijn gevolgen van het niet volledig je eigen pad lopen. Maar je aanpassen op collectief sociaal wenselijke plaatjes die we met z’n allen levendig houden door erin te blijven geloven. 

Sociale structuren

Omdat we met z’n allen in deze plaatjes blijven geloven gaan we mee met structuren die ‘het niet ons pad lopen’ blijven voeden en in stand houden. We draaien mee in een bedrijfsstructuur waarin we veelal financiële en aandeelhoudersbelangen na moeten streven om te overleven. Weerstand is de waan van de dag en in veel gevallen verrichten we onzinnig werk dat uiteindelijk weinig tot geen bijdrage heeft aan ‘het wandelen van ONS pad’ of het ‘realiseren’ van onze levensmissie.Op deze manier draaien we mee in een geldsysteem, een voedingsindustrie, een onderwijssysteem, en een zorgsysteem dat niet in lijn is met ons pad. (en nog vele andere systemen die, als we het echt in lijn zouden brengen met ‘onze legacy’ of ‘ons authentieke pad’, het er héél anders uit zou zien.) Er is geen God, geen wijsgeer, geen religie, en zeker ook geen ‘natuur systeem’ dat ooit heeft gepredikt dat 90% van s ‘werelds weelde bij 2% van de mensheid zou moeten liggen of dat instanties onze opvoeding, zorg en voedselvoorziening reguleren op basis van winstbejag. We kunnen niet verwachten dat deze systemen uit zichzelf gaan veranderen. We kunnen wel zelf de start maken het anders te gaan doen. 

Het start bij ons

Stoppen met het meedraaien in een zinloze en destructieve structuur. Die start ligt bij ons, bij jou, bij het gaan leven ‘van binnen naar buiten’. Als jij 100% gaat leven in lijn met wie JIJ écht bent, jouw unieke combinatie van talenten ruimte gaat geven. Dat is waar ‘effortless’, ‘the genius zone’ en ‘jouw levenspad’ zichtbaar worden.

Potentie

Omdat jaren in ‘the genius zone’ zijn een immens grote impact kan hebben op grote groepen mensen die weer impact hebben op grote groepen mensen, is het terecht te zeggen dat de top van je ‘excellence zone’ die je met heel hard, slim en met een beetje geluk kunt bereiken mogelijk slechts 1% is van de potentie die binnen je ‘Genius zone’ bereikbaar is. Mogelijk speelt de gemiddelde wereld zich dan ook af tussen de 30-80% van die 1%. 

Wat is het verschil in impact op de wereld tussen een excellente natuurkundige en ‘Einstein’?

2 paden

Het SPIRIT- niveau kent twee routes die beide gelopen worden. Op SPIRIT- niveau is er de ‘ik’ die ik ben / mijn ‘identiteit’,  en ‘het leven’, een groter plaatje dat ik ook ben en waar de ‘ik’ in rond mag lopen.De ‘ik’, de ‘identiteit’, is de verzameling van patronen dat we aanleren om te overleven en onszelf te manifesteren als ‘iets’. Bijvoorbeeld ‘een aardig persoon’, ‘een goede leider’ of ‘een grappige vriend’. Maar ook ‘de norse ochtendpersoon’, ‘de zichzelf kleiner makende partner’ en ‘de negatief tegen zichzelf pratende perfectionist’.Het evolutionaire doel van onze identiteit is alle dingen die er in zitten volledig toe te laten, te mogen laten bestaan, en ze ‘compleet’ te maken door ze naar 100% te brengen. Bijv. 100% leiding geven, 100% nors mogen zijn, 100% aardig mogen zijn altijd, 100% negatief tegen jezelf mogen praten, 100% onzeker te mogen zijn of 100% boos te mogen zijn. Door dit allemaal toe te laten komt er een ontspanning en kom je los van de weerstand en frustratie die je hebt over jezelf en wie je denkt te zijn.

Transformatie

De energie die verloren gaat aan deze dynamiek komt nu vrij om deze patronen te overstijgen. Om volledig jezelf te mogen laten zien, te stralen, expressie te geven aan alles wat je bent van binnen. Alle patronen die op 100% erkenning/ervaring komen, zijn compleet. Je hoeft er niet meer mee bezig te zijn.  Je hebt ze nog in je toolbox voor als je ze bewust in wilt zetten, maar er is geen evolutionaire drang meer om de patronen te laten groeien. Er is ook geen noodzaak meer zogenaamde tegenstanders tegen te komen die je ‘identiteit’ triggeren met als doel deze te laten groeien of completeren.

Als je bewust wordt van die ‘ik’ dan komt er een opening naar ‘diegene die zich bewust is’ van die ‘ik’.

Dat is je bewustzijn, dat je ook bent. Dat is een ‘ruimte’ waarin jouw film zich afspeelt, jouw groepen mensen voor bepaalde tijd samen komen, jouw levensgebeurtenissen in voorbij komen, jouw partners in komen en soms in gaan. Het bewustzijn dat je bent, is volledig verbonden met ‘het leven’ en beweegt mee met iets groters dan je ‘ik’. Gewaarwording van die grotere beweging is een belangrijke sleutel! Het is de toegang tot alle krachten buiten het ‘ik’, de universele kracht die planeten kan bewegen. De ultieme ‘Genius zone’ wordt bereikt door alles in je ‘identiteit’ je ‘ik’ 100% toe te staan zodat deze bevrijd wordt van de behoefte zich nog te bewijzen en zich volledig kan overgeven aan de beweging van ‘het leven’ dat je bent.

De andere 6 niveaus

Alle niveaus die onder het SPIRIT- niveau komen zijn graadmeters, compassen die je supporten om die ultieme staat te bereiken. Om te voelen wat jouw pad is en zeker ook gevoeliger te worden voor alles wat niet! Jouw pad is, want daar zit de volgende sleutel.

Met ‘Genius salut’

Joris

https://www.7sensescheckin.com/

Vorige blog:

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.