Joris Swinkels - 3 oktober 2023

Meditatie met live DRUMS

In deze meditatie word je uitgenodigd om in een ontspannen positie te gaan zitten of liggen en je aandacht op je ademhaling te richten. Terwijl je lichaam ontspant, merk je op dat jij er bent als een stille aanwezigheid. Je wordt uitgenodigd om sensaties, gedachten en gevoelens te observeren terwijl ze komen en gaan, zonder controle over hen te hebben. Jij bent het bewustzijn dat alles ervaart wat er in jouw bewustzijn opkomt. Alles wat er gebeurt mag worden ervaren, zowel het gewenste als het ongewenste. Je wordt aangemoedigd om de creatieve impulsen van het leven in jou waar te nemen en je eraan over te geven. Alle relaties en verbindingen zijn centraal in dit mysterieuze avontuur van het leven. De meditatie eindigt met de focus terugbrengen naar de ademhaling en langzaam weer terugkeren naar de fysieke wereld door beweging en oogopeningen wanneer men er klaar voor is.

Meditatie

Ga lekker zitten in een positie waarin je 20 minuten, half uurtje, ontspannen, kan blijven zitten of liggen. En breng je aandacht naar je ademhaling. En bij elke uitademhaling ontspan je verder. Je lichaam is helemaal ontspannen. En terwijl je lichaam helemaal ontspannen is, merk je op dat jij er bent. Dat jij aan Een stille aanwezigheid waarin alles opkomt en weer gaat. Je lichaam is een sensatie die opkomt en weer gaat. Soms voel je een voet, een hand, je rug, je bod. Zijn denken, zijn vormen, gedachten. Alles wat je voelt, sensaties, sensing, komt op en gaat. En jij bent dat stukje, datgene dat blijft, altijd aanwezig, altijd hier, altijd nu. En ook al denk je dat er iets is wat je onder controle hebt, alles wat er in jou opkomt en weer gaat, is los van enige controle. Je hebt geen idee wat je volgende sensatie, je volgende gedachte, Je volgende beweging of het volgende woord is dat je gaat spreken.

Het gebeurt. Het is. En jij bent het bewustzijn. Wat die ervaring in deze vorm mag ervaren. Het goddelijke dat door jouw ogen, door jouw bewustzijn, Deze unieke constellatie die jij bent van gedachtes, gevoelens, concepten, projecties, mag ervaren. Alles wat er in jouw bewustzijn opkomt, mag er zijn. Mag gebeuren. Mag ervaren worden. Mag je voelen. Mag je denken. In volledigheid. Overgave, maar ook de weerstand, alles. Het gewenste en het ongewenste. De beweging van het leven in dag en nacht, in ups en downs, in en uit, in fijn en niet fijn, wat door jou geleefd mag worden. Voel maar, voel de creatie-impulsen van het leven die door jou zichtbaar willen worden. Het ritme, de puls van het leven zelf dat op deze mysterieuze wijze Door jou en de constellatie waar je in leeft, de mensen, de groepen, de relaties, die daar doorheen gezien mag worden, geleefd mag worden.

Je mag het willen, je mag het niet willen. Alle gebeurtenissen in wat jij ziet als verleden hebben jou gebracht waar je nu bent. Je voelt vanzelf waar de creatieimpulsen van dit leven het leven in jou naartoe willen. Geef je maar over. Het gaat allemaal vanzelf. Het ritme van het leven dat zo’n weg vindt door jouw bewustzijn. Het centrum van alle relaties, van alle verbindingen. Andere vrienden, bekenden en onbekenden, die onderdeel zijn van deze magische reis. Vele malen grootser dan je voelen. Vele malen grootser dan je voorstellingsvermogen. En daarmee gaan we langzaam de meditatie tot een einde brengen. En mag je de aandacht terugbrengen naar de ademhaling. En als je er klaar voor bent, mag je weer een voet bewegen of een hand. En je armen even uitstrekken, of je benen. En wanneer je er klaar voor bent, je ogen weer te openen.

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.