Joris Swinkels - 30 december 2019

Jouw 2020 workshop

Hallo Creators,

We zijn allemaal op een of andere manier ons leven aan het creëren. Deels actief door wat we denken, de beslissingen die daar uit voortkomen en de acties of non- acties die daar weer uit voortkomen. En deels receptief, gebeurtenissen die ons overkomen in ons leven waar we mogelijk nog een rol in spelen in het aantrekken ervan op ons levenspad, of in ieder geval een rol spelen in het betekenis geven, het zin geven aan ons leven en de gebeurtenissen.

Hoe gelukkig ben je geweest in 2019? 

En hoe tevreden ben je over je creaties en over wat je aangetrokken hebt?

Het op een bewuste manier afronden van een coach sessie, een training, een hoofdstuk in je leven, en ook een jaar uit je leven kun je op vele manieren doen, en ik wil je meenemen in één van de vormen waarop dat kan.
Ik neem je mee door de volgende drie stappen:

Stap 1:

het cultiveren van waardering voor het wonder van je leven en alles wat er in gebeurt

Stap 2:

je aandacht losmaken van je verleden en met name van dingen die je niet meer dienen

Stap 3:

voelen waar je leven naar toe wilt, en daar intentie of commitment naar formuleren

Waardering.

Het leven in zichzelf is eigenlijk al een ongelooflijk wonder. Het in leven zijn van ons lichaam, ademen, groeien, contact kunnen hebben met andere mensen, emoties kunnen ervaren van liefde en separatie. Het feit dat je leeft en deze tekst kan lezen betekend dat je deel uitmaakt van iets zo groots en zo bijzonders dat we met alle wetenschappers op de wereld nog geen flauw benul hebben hoe dat dit plaats kan vinden.


Leven is een cyclus van creatie, groei, hoogtepunt, afname, vernieuwing, groei, hoogtepunt, afname, vernieuwing. Net als onze ademhaling, onze hartslag, de seizoenen en eigenlijk alles wat leeft. Zonder de dood zou er geen leven zijn. Het is vaak dat we door het afscheid nemen van iets of iemand de enorme liefde ervaren die we ervoor voelde. Het is aan ons of we ons blijven verbinden met het verlies of het ’niet (meer) hebben’ of tot de liefde die er is of was, en de lessen, de wijsheid die er uit ontstaan is.

Oefening:

Opmerking: Neem enkele minuten hiervoor, liever te veel tijd dan te weinig, je doet dit waarschijnlijk maar één keer, en dat is nu.

Afronden, loslaten, vergeven, beslissen.

Alles wat er in je bewustzijn bestaat is energie. Naarmate je meer met je meedraagt in je bewustzijn zul je dus een deel van je energie moeten gebruiken of kwijt zijn aan de dingen die je meedraagt. Het kan erg ‘verlichten’ om regelmatig te kijken, te voelen, of er dingen zijn die je niet meer dienen en de energie en je aandacht hiervan los te maken. Je aandacht en energie komt zo weer ‘vrij’ om in het ‘hier en nu’ gebruikt te worden voor nieuwe dingen of gewoon om volledig ‘present’ te zijn bij iemand waar je om geeft. Hoe meer energie en aandacht ‘vast zit’ hoe zwaarder en donkerder dat je ’staat van zijn’ wordt. Hoe meer vrije aandacht of energie er is hoe groter je ervaring van liefde en bliss.
Oefening:

Opmerking: Neem hier weer ruim de tijd voor. Het kan zijn dat je extra begeleiding wenst om los te kunnen laten of te kunnen vergeven. Deze processen worden begeleid in Creative Consciousness

Conscious Living 1 en 2.

Je toekomst.

Het leven is maar gedeeltelijk maakbaar. Je staat altijd in interactie met ‘het leven zelf’ om jouw pad te creëren. Hoe helderder jij hebt echter waar je naar toe wilt, hoe makkelijker je er zult komen. Hoe beter dat je voelt wat ‘juist’ is om te vragen, hoe beter ‘het leven’ je zal ondersteunen om er te komen.


“luister naar wat je mag vragen”


In je bewustzijn zitten verschillende sensoren die aangeven of een richting de juiste is voor je, of je mag vragen wat je vraagt. Hoe meer van deze kompassen of sensoren op 100% of volledig ‘ja’ staan, hoe meer authentiek en hoe meer in flow je leven zich in die richting zal begeven. Hoe meer sensoren een lage score geven hoe inauthentieker het pad is wat je aan het belopen bent en hoe meer weerstand en tegenslag je zult moeten overwinnen. Ieder mens heeft een authentiek pad dat zich niet conformeert aan cultuur, conditionering of aan hoe het zou moeten. Wil je meer weten over het leren voelen van de 7 sensoren volg dan de link onder aan deze pagina.

Oefening: Ik ga je nu verschillende stellingen geven. Schrijf bij elke stelling een score op tussen 0 en 100. (100 is als de stelling 100% klopt voor jouw leven) Bedenk bij elke stelling één ding dat je in 2020 niet meer gaat doen en één ding dat je juist wel gaat doen om de vraag met een volledig ‘ja’ of 100% te kunnen antwoorden.

           (beschrijf de intentie die je voelt, die je mag vragen aan het leven)

Afsluiting.


De boven beschreven oefeningen kun je meermaals herhalen en finetunen, bijvoorbeeld elke drie maanden. Schijf dagelijks 15 minuten over je gewenste toekomst in een 2020 ‘journal’.

Wil je de workshop Compleet 2019 en Creëer 2020 op 11 januari 2020 samen met ons doen, geef je dan HIER op.

Wil je meer weten over het leren leven volgens de 7 senses ontvang dan met DEZE LINK de pre-launch van de volledige video training tijdelijk voor de helft.

Photo by Artem Sapegin on Unsplash

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.