Joris Swinkels - 1 oktober 2023

Het antwoord zijn op de vraag die nog niet gesteld is.

Naar het domein van hier en nu

We gaan afscheid nemen van het domein van denken en voelen als een los domein. Een tweede werkelijkheid naast het hier en nu. Door het denken en voelen te laten bewegen, binnen het kader, van het – doen in het hier en nu – .

Innerlijk weten

Je stelt geen vraag over hoe en wat, je vraagt geen hulp aan guru’s, moeders of vaders, je beweegt vanuit een diep innerlijk weten dat elke stap je het juiste gaat opleveren.

Een ervaring, een les, een inzicht en daarmee embodied wisdom.

Innerlijke support

Er is wel een support, ik zou deze support ’the great father’ noemen. Een energie die je geen ruimte geeft voor onzekerheid, minderwaardigheid, maar er is en je voortstuwt, vertrouwen geeft dat je het zelf weet, het juiste doet. Zonder te verdwijnen in gedachten of angsten die je blokkeren en om hulp doen vragen. Een support die al in je zit.

Het moment dat je een support vraag bij iemand anders dan jezelf neerlegt positioneer je jezelf direct in een positie dat je iets anders of iemand anders nodig zou hebben om tot een antwoord te komen.

Prima als je een competentie wilt leren zoals piano spelen of wiskunde maar niet om ‘het leven’ te leren leven. Daarvoor zit alles al in je. En mag je fouten maken, lessen leren, dingen opnieuw doen.

Embodied learning.

Powered by ’the great father’ in man en vrouw.

PS deze teaching is de tegenpool van ’the great mother’ teaching en vormt hiermee samen de 99% paradox.

#embodiedwisdom #action #hierennu #presence

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.