Joris Swinkels - 3 oktober 2023

Business Creatie Meditatie

Inleiding

De meditatie is een geleide meditatie waarin de luisteraar wordt aangemoedigd om te ontspannen, los te laten en bewust te worden van zijn/haar eigen bewustzijn. Er wordt benadrukt dat het bewustzijn geen grenzen heeft en dat het verbonden is met iets groters dan zichzelf. Het licht en de essentie van wie je bent worden gevierd, evenals de mogelijkheid om jouw leven volledig te leven in overeenstemming met jouw unieke zelf. Er wordt ook gewezen op de aanwezigheid van intuïtie als gids in het leven. De meditatie eindigt met het terugbrengen van de aandacht naar de kapel en het afronden van de meditatie.

Stappen


Hoofdstuk 1: Ontspanningstechnieken
Tijdstempel: 00:12-02:10
In dit hoofdstuk worden verschillende ontspanningstechnieken geïntroduceerd, zoals diep ademhalen en loslaten van gedachten en gevoelens.
Hoofdstuk 2: Het loslaten van het verleden en de toekomst
Tijdstempel: 02:53-05:53
In dit hoofdstuk wordt benadrukt om het verleden en de toekomst los te laten en je te richten op het huidige moment en bewustzijn.
Hoofdstuk 3: Onderzoek naar bewustzijn
Tijdstempel: 06:01-09:19
Dit hoofdstuk behandelt vragen over de aard van bewustzijn, zoals de begrenzingen ervan en de relatie tussen innerlijke realiteit en uiterlijke realiteit.
Hoofdstuk 4: De essentie van bewustzijn
Tijdstempel: 09:19-19:55
Hier wordt besproken dat de essentie van bewustzijn blijft bestaan, zelfs als gedachten, gevoelens en gebeurtenissen komen en gaan. Het benadrukt ook dat in deze essentie alles al aanwezig is.
Hoofdstuk 5: Leven vanuit de essentie
Tijdstempel: 20:08-25:29
Dit hoofdstuk moedigt aan om het leven volledig te leven vanuit de essentie van wie je bent, met jouw eigen wensen, verlangens en inspiraties. Het stelt de vraag welke soort relaties, bedrijven en wereld je wilt creëren.
Hoofdstuk 6: Devotie aan jouw missie
Tijdstempel: 26:26-30:16
Hier wordt gesproken over het vinden van devotie en het uitvoeren van jouw missie in harmonie met jezelf, anderen en de wereld. Het benadrukt dat niets moet en alles mag, en dat jouw unieke leven een bijdrage kan leveren aan eenheid.
Hoofdstuk 7: Afsluiting en terugkeer naar het heden
Tijdstempel: 30:39-32:14
Dit hoofdstuk markeert het einde van de meditatie en moedigt aan om langzaam terug te keren naar het heden door beweging en het openen van de ogen.
Let op: Dit overzicht is gebaseerd op de transcriptie en kan enigszins verschillen van een officiële indeling.

Meditatie

Laat alles ontspannen. Met elke ademhaling, adem in, adem uit, ontspan je verder. Laat alles even los. Dat je iets moet, dat er iets was, dat er iets gaat komen. Laat gisteren maar even los en morgen Laat even voor een moment los wie je was, wie je bent en wie je gaat zijn. Laat elke gedachte, elk gevoel maar even lekker gaan. Doe voel het, doordenk het en laat het gaan. Je hebt het even niet nodig. Je hele leven heeft je voorbereid voor dit moment. Alles wat je gedaan hebt, geleerd hebt, gebouwd hebt, ontdekt hebt. Het heeft je voorbereid voor dit moment, maar ook dat mag je toch even loslaten voor nu. En iedereen die je tegen bent gekomen in je leven en die er nu in je leven is er met een reden om iets te leren, om iets te voelen. Maar ook al deze mensen mag je heel even loslaten.

En als je alles begint los te laten, omdat je het doorvoeld hebt, doorleefd hebt, omdat het vrij is geworden, Wat blijft er dan over? Nee, niet die gedachte die er nu in je hoofd komt, maar wat kun je gevaar worden? Wat kun je opmerken dat er over blijft als je alles hebt laten gaan? Is het jouw aanwezigheid, aanwezig zijn? Is it presence? Wat blijft er over als je alles hebt laten gaan? Wat blijf je dan opmerken? Is het opmerken zelf? Is het bewustzijn zelf? En merk je dan jouw bewustzijn op of is bewustzijn in het algemeen iets groters dan jij? MUZIEK Deze presence, deze opmerkzaamheid, dit opmerken, dit gevaar zijn, dit bewust zijn, heeft dat een begrenzing? Kun je voelen waar het bewustzijn in jouw lichaam is en waar de grens is buiten jouw lichaam? Waar bewustzijn van binnen jouw lichaam naar buiten jouw lichaam, jouw inner reality en je outer reality, is daar een grens tussen?

Of maakt dat onderdeel uit van één en hetzelfde bewustzijn? Heeft het een middelpunt? Is er een punt in dat bewustzijn waar jij meer aanwezig bent, of een punt waar het minder aanwezig is? Waar jij minder aanwezig bent, of ben jij overal in jouw bewustzijn aanwezig? En heeft het bewustzijn een buitengrens? Als je onderzoekt en uitzoomt misschien boven deze kapel of uitzoomt tot boven Rosmalen of uitzoomt boven Brabant boven Nederland boven Europa Als je uitzoomt boven de wereld, voorbij de maan, voorbij sterren, planeten, kent het bewustzijn een einde. Blijf maar uitzoomen. Sterrenstelsels. En breng het uitzoomen maar even tot stilstand. En blijf daar maar eens heel even. Zoomen we in, gaan we terug. Terug naar die planeten, terug naar dat stukje aarde. Europa. Laat je maar even vallen terug naar waar we nu zijn. Free fall. Nederland, Brabant, Rosmalen, boven de kapel, in deze kapel, Deze dimensie waar we zojuist in waren, kent geen eindes oneindig.

En ook kijk eens of je gewaar kan worden van de kwaliteit van dit bewustzijn, van de gevoelservaring. Hoe voelt dit bewustzijn? Als je de zuiverheid van het voelen van bewustzijn die zuiverheid volgt, de puurheid, de leegte, divinity. Licht. Het licht, de lichtheid, puurheid, misschien de divinity van dit bewustzijn, is zo groots. Het is zoveel groter dan het ego of het denken, of je aardse lichaam, of je aardse persoonlijkheid. En hoe bijzonder is het dat jij deze ervaring hebt, überhaupt. Hoe bijzonder is het dat jij dit mag ervaren, dat jij dit kan ervaren. Dat er bewustzijn is. Dat jij jezelf mag kennen in dit bewustzijn, als dit bewustzijn. Hoe bijzonder is dat? Wat is de bron van dit bewustzijn? Wat is de bron van die bewustzijnservaring? Wat is de bron van die bewustzijnservaring? Waar komt dat licht vandaan? Wat is die bron van licht waar je mee verbonden bent, waar je uitbestaat, die je in essentie bent?

En je hoeft er niets voor te doen. Dit is je essentie. Dit is je essentie die er altijd is als jij er bent. Een innocence, een zuiverheid, een centeredness, een whiteness. Waarbinnen jouw wereld opkomt en weer gaat, waarbinnen gebeurtenissen opkomen en weer gaan, waarbinnen relaties opkomen en weer gaan. Waarbinnen gedachten opkomen en weergaan, waarbinnen gevoelens opkomen en weergaan. Maar dit licht Deze essentie blijft. Alles komt en gaat en deze essentie blijft. En als je hier aanwezig bent, in deze essentie, heb je niets nodig. Alles is er al. Hier ben je verbonden. Hier ben je liefde. Hier ben je voldoening. En ondanks dat hier alles al is en niets hoeft, is deze zuivere essentie van wie je bent, ook het kompas voor je weg, de meest zuivere die eer aandoet aan alles wat je uit deze zuiverheid hebt mogen ontvangen. Die eer aandoet aan je spirit, je geest, je mind, je ogen, je oren, je proeven, je denken, je voelen, je woorden, je spreken, je persoonlijkheid, je talenten, je vaardigheden, je inspiraties, je verdriet, je vreugde, de wensen van je hart, de commitments uit je buik, de speelsheid uit je bekken, de vitaliteit van je lichaam.

En alles wat dit licht in deze vormen manifesteert in jouw leven, door jou als jou. Als je dit heldere bewustzijn, dit licht, innocence, zuiverheid, Als je die verbindt met het aardse stuk in jou, met het leven, de bewegingen van het leven die door jou heen gaan, die je kan voelen, waar jouw intuïtie op afstemt, die jou in beweging zet. Dan vraag dit licht om jouw leven te leven. Te leven in jouw kleuren, in jouw vorm, op jouw manier. Wat betekent dat om jouw leven volledig te leven? Om jouw leven volledig te leven in jouw vorm, in jouw wensen, in jouw verlangens, in jouw inspiraties, in jouw verbindingen, in jouw competenties, in jouw talenten, in dat waar jij blij van wordt. Wat betekent dat? Als jij een werker bent van dit licht in jou, wat voor soort relaties, wat voor soort bedrijf, wat voor soort wereld, wil dit in jou, als jou, door jou creëren.

En er is geen haast, er is geen moeten, er is geen pliezen, er is geen rebelleren, Maar wat als er wel devotion is? Jouw devotion. En de meest pure vorm van jezelf. Uitvoeren aan het leven van jouw taak, jouw missie, jouw stukje van het geheel. In lijn met die hoogste zuiverheid die door jou heen voelbaar wordt, zichtbaar wordt. Wat mag er ontstaan? Wie mag jij zijn? En niets hoeft en alles mag. Het hoeft niet groot te zijn, het hoeft niet klein te zijn. Jouw creatie-energie in jouw aanwezigheid zal je intuïtief de weg wel wijzen, maar jouw voelen voelt welke kant dat op is. In de harmonie met de mensen om je heen, met de wereld, met jezelf. Elke stap in het nu, hier aanwezig, in harmonie, Als een bron van eenheid. Eenheid door uniek te zijn. Door jouw unieke leven te leven. Adem nog maar een keertje heel diep in en uit.

En weet dat deze verbondenheid, dit licht, altijd met je mee gaat. En het leven altijd door je heen zal gaan. En je intuïtie je altijd de weg zal wijzen. Je hoeft daar niets voor te doen. En langzaam, heel langzaam. Mag je aandacht weer terugbrengen hier in de kapel. En als je er klaar voor bent, dan mag je handen wat bewegen of je voeten. En je armen en je schouders en je benen. Dan gaan we zo de meditatie afronden. En wanneer je er klaar voor bent, mag je de ogen weer openen. MUZIEK.

#meditatie #ontspannen #bewustzijn #essentie #leven #verbinding #creatieenergie

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.