Joris Swinkels - 15 oktober 2023

Agenda 2029 Katie Jansen

Een bezielde visie op de toekomst.

Soms komen er ontwikkelingen voorbij die gedeeld moeten worden en ‘Agenda 2029’ is daar zeker een van.

Toen ik in 2009 Creative Consciousness naar Europa haalde was het woord ‘bewustzijn’ voor iedereen nog iets vaags. Inmiddels is het mainstream en zien we hoe de nieuwe generatie voorloopt op de huidige schaarste wereld.

Iedereen weet inmiddels dat onze TAAL onze PERCEPTIE vormt en onze perceptie onze ACTIES en onze acties onze WERELD. De nieuwe wereld start dus in onze taal. En het is fantastische om te ervaren hoe onze nieuwe generatie, in dit geval Katie Janssen woorden geeft aan waar we naar toe gaan.

Katie Janssen is initiatiefnemer van Agenda 2029. Zij studeerde Bèta-Gamma (een brede bachelor waarin vraagstukken vanuit meerdere disciplines worden benaderd ) met de major ecologie. Vervolgens deed ze de master Culturele en Sociale Antropologie. Beide aan de Universiteit van Amsterdam. Gedurende haar studententijd was ze actief in het politieke domein. Daaropvolgend verdiepte ze zich steeds meer in de fundamenten waarop onze cultuur stoelt. Ze ondervond hoe groot de invloed is van deze (vaak onderbelichte) fundamenten op onze manier van leven. Deze verdieping resulteerde in Agenda 2029.

Voor meer informatie over agenda 2029 of Katie Janssen check hun website of volg hun Telegram of Instagram.

Website

Podcast

Of luister naar de Lumens podcast waar Katie te gast is.

Hartegroet,

Het leven is iets héél bijzonders!

Maar soms moet je daar even aan herinnerd worden.

Regelmatig deel ik mijn bevindingen en reflecties over het leven. Dingen die ik ben tegengekomen die me opvielen, me verwonderden. Zoals dat vergeven niet de handdoek in de ring gooien is, maar ruimte voor jezelf creëren. Of dat een breakdown het begin is van een breakthrough. Ik leer je op een andere manier kijken naar het leven, zodat je dit kan blijven vieren.

Dingen als deze, die ik graag wil delen met je. Zodat jij je leven net zo gaat waarderen als ik dat doe.

Wil je deze mails ontvangen? Leuk! Meld je aan, dan krijg je eens per week een mailtje van me. Geen poespas, geen ellelange mails, gewoon wat gedachtes.